Policajná akadémia vylúčila 29 podvodne prijatých uchádzačov

21.07.2012 Bratislava

Bratislava 21. júla (TASR) - Akadémia Policajného zboru v Bratislave vylúčila zo školy 29 podvodne prijatých uchádzačov. Namiesto nich škola prijme tých, ktorí skončili tesne pod čiarou. Dnes o tom informovala televízia TA3.

"Tí 29 uchádzači, kde sú preukázané určité skutočnosti, nebudú prijatí a budú prijatí ďalší, ktorí dosiahli výsledky v poradí v rámci bodového hodnotenia," povedal pre televíziu zastupujúci rektor akadémie Ľuboš Wäldl.

Až štvrtina prijatých na policajnú akadémiu nepreukázala svoje vedomosti. Ich pôvodné testy vymenili za tie so správnymi odpoveďami. V prípade obvinili troch funkcionárov akadémie vrátane bývalého rektora Václava Krajníka, ktorého minulý týždeň z čela školy navrhol odvolať akademický senát. Podľa TA3 ho o niekoľko dní vyhodia aj z Policajného zboru. "V súčasnosti sa vykonávajú posledné administratívne úkony súvisiace s prepustením zo služobného pomeru," cituje televízia hovorkyňu ministerstva vnútra Luciu Garajovú.

Krajník sa mal okrem manipulácie s prijímačkami dopustiť aj korupcie. Od dvoch uchádzačov údajne zobral úplatok 5000 eur. Podľa TA3 je stále v nemocnici, keďže počas výsluchu vraj prekonal ľahšiu mozgovú príhodu.
 

Vyberte región